Eğer girdiğiniz bir sorumluluk sınavından 50’nin altında not alırsanız bir sonraki sınav döneminde o dersin sınavına yeniden girersiniz. Lise öğreniminiz boyunca bu döngü sürer. Okulu bitirdiğinizde sorumlu dersiniz kalırsa mezun olamaz ve beklemeli öğrenci konumunda kalırsınız.
Contents
- 1 Lise sorumluluk sınavı geçemezsem ne olur?
- 2 Sorumluluk sınavına girmek zorunlu mu?
- 3 Sorumluluk sınavına kimler girmek zorunda?
- 4 Sorumluluk sınavı kaç kez yapılır?
- 5 Kaç dersten kalınca sorumluluk sınavına girilir?
- 6 Sorumluluk sınavı ortalama kaç olmalı?
- 7 Ortalama ile geçen sorumluluk sınavına girer mi?
- 8 Sorumluluk sınavı hangi dönemi kapsıyor?
- 9 Sorumluluk sınavları kolay olur mu?
- 10 Sorumluluk sınavına kimler girer 2022?
- 11 1 dersten kalan sorumluluk sınavına girecek mi?
- 12 2022 2023 sorumluluk sınavı ne zaman?
- 13 Açığa geçince sorumluluk kalkar mı?
Sorumluluk sınavını geçemezsek ne olur? Başarısız sayılan dersin Sorumluluk sınavını geçemeyen öğrenciler, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçerler fakat o dersin sorumluluğu üzerinden kalkmaz. Öğrenimine devam eden öğrenci dönem sonunda üst sınıfa geçse bile o dersin sorumluluk sınavına tekrardan girebilir.
Öğrencilerin kaldıkları derslerden geçebilmeleri için sorumluluk sınavına girmeleri şarttır. Ayrıca alan değiştiren ve bu sebeple bazı derslerden sorumlu durumuna düşen öğrencilerin de sorumluluklarının kalkması için sorumluluk sınavına girmeleri zorunludur.
Sorumluluk Sınavına Kimler Girebilir?
Sorumluluk Sınavları *Eylül, *Şubat, *Haziran aylarında olmak üzere her öğretim yılı içinde üç kez yapılır. 5. Sorumlu dersi olan öğrenciler başarısız olduğu dersten bu dönemlerde gireceği sınavlarda geçer not (50 ve üzeri) almadan başarılı sayılmaz, bu dersin sorumluluğu devam eder.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Milli Eğitim Bakanlığının yani MEB’in sorumluluk sınavına kalan öğrencinin başarısız olduğu ilgili dersten en az 50 puan alınması gerektiğini belirlemiştir. Öğrencinin ilgili ders notu hesaplandığında 50 puanın üzerinde geçer not alması da gereklidir.
1. 2020 Haziran Dönemi Sorumluluk Sınavlarına önceki yıllardan sorumlu olarak üst sınıfa geçen öğrenciler (bu yıl 10-11-12 de okuyanlar) gireceklerdir. Bu derslerden başarısız olanlar ortalaması ne olursa olsun sorumluluk sınavına gireceklerdir.
2021-2022 eğitim ve öğretim yılına mahsus olmak üzere öğrencilerin alt sınıflarına ait sorumlulukları da dâhil olmak üzere tüm sorumluluklarını kapsayacak şekilde Kasım ayı içerisinde ek sorumluluk sınavlarına girme hakkı tanınmıştır.
genelde kolay olan ama tabi hiç bir şey bilmeden girilmemesi gereken sınav.ayrıca diyelim lise 2’de bir dersten kaldınız.sonra lise 3’ün 2. döneminde o dersin sorumluluk sınavına tekrar giriyorsunuz eğer o seneki hocayla aranız biraz iyiyse, hoca yardımcı olabilir geçmenize (sınav esnasında tabi ).
Öğrenciler sınava girdikleri ders konularından örneğin, matematik, edebiyat, ingilizce, coğrafya gibi veya diğer derslerden en fazla 3’ü olmak şartıyla dönem sonu notları hesaplandığında 50 puan barajı altında kalmışlar ise sorumluluk sınavına girer.
Girmezsiniz, sorumluluk sadece Edebiyat için geçerli.
Sorumluluk sınavları 30 Haziran’a kadar yapılabilecek
Bu kapsamda, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı ile sınırlı olmak kaydıyla sorumluluğu bulunan öğrenciler, tüm derslerden sorumluluk sınavlarına alınabilecek. Sorumluluk sınavları, ihtiyaç hâlinde eğitim kurumu müdürlüklerince 30 Haziran’a kadar planlanabilecek.
Açığa geçince sorumluluk kalkar mı?
O sorumluluk dersleri açık lisede de karşınıza çıkar. Açık liseye geçince sorumluluk bitmiyor.