Çağdaş Eğitim Kurumları Kimin?

Kurucumuz Çağdaş BARCIN; 15 yıllık öğretmenlik deneyiminden sonra tüm bilgi ve birikimleriyle çalışma hayatına 5 yıldır kurucu olarak devam etmektedir. 2015 yılında Zafer Koleji ile başlayan Kuruculuk deneyimi 2016 yılında Nesibe Aydın Okulları ile devam etmiştir.

Çağdaş Eğitim Vakfı kime ait?

Aysel Çelikel, Prof.Dr.Oya Başak, Gülseven Yaşer” gibi eğitime gönül vermiş aydınların öncülüğünde, ulusal eğitim alanında yaşanan sorunlara çözüm üretmek, aklın ve bilimin yol göstericiliğini benimsemiş, insan haklarına saygılı, Cumhuriyetin değerlerini özümsemiş nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla

ÇEV vakfının amacı nedir?

Türkiye, Cumhuriyet aydınlanması ile sosyal, siyasal ve kültürel yapısını çağdaş boyutlara ulaştırmayı hedeflemişti. Amaç, doğmalardan uzak bireyin zihinsel ve psikolojik işlevlerinin özgürce olgunlaşması imkanlarını yaratmak; Türk Ulusunu çağdaş uygarlığın yapıcı ve yaratıcı, seçkin bir ortağı yapmaktı.

Çağdaş eğitim sistemi ne demek?

Çağdaş anlayışa göre eğitimin genel amacı, gerek bedensel gerekse zihinsel olarak sağlıklı, yaşadığı topluma etkin şekilde uyum sağlayabilen ve insanlığa katkıda bulunabilen insanlar yetiştirmektir. Çağdaş eğitimin amacı, bireyi “kendisi için” ve “toplum için” yetiştirmektir.

Çağdaş eğitim Koleji hangi cemaatin?

Okulun kurucusu İskenderpaşa Cemaati’nin şeyhi Mahmud Esad Coşan okul için, “Çocuklarınızı bu güzide okullara yazdırınız. Maddi refah ve konfor, ekonomik gelişme, politik güçlenme ve galibiyet, askeri üstünlük ve zaferinde aslı, kökü, temeli, kaynağı budur” ifadelerini kullanıyor.

You might be interested:  2019 Yurt Başvurulari Ne Zaman Açiklandi?

Eçev kimin?

Ben öncelikle Eçev ‘den bahsetmek istiyorum. Ege Çağdaş Eğitim Vakfı EÇEV 1995 yılında, eğitime gönül vermiş 96 kişinin kurduğu vakıftır. Vizyonu ; Fırsat eşitsizliğinin olmadığı bilimsel, yaratıcı, sorgulayıcı ve katılımcı bir eğitim sistemi.

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’nın amacı nedir?

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) 1995 yılında, çağdaş ve evrensel kültür değerleri ile donanmış, cumhuriyetin kazanımlarına ve demokrasiye inanan, bilimsel düşünen, sorgulayan, laik ve aydın nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak ve eğitimde fırsat eşitliği yaratmak amacıyla, yerelde bir çağdaş eğitim seferberliği

Tüçfv amacı nedir?

Türkiye Çevre Vakfı (TÇV) 1 Şubat 1978’de kurulmuş olup, Medenî Kanun hükümlerine göre çalışan, kâr amacı olmayan, bağımsız bir gönüllü kuruluştur. Vakıf olarak amacımız herkesin daha temiz, daha düzenli, daha sağlıklı ve güzel bir çevrede yaşamasını sağlamak için çalışmaktır.

Tükçev ne iş yapar?

Tüketici hakları ile çevrenin korunması sorumluluğu kavramlarını birlikte değerlendirmek, bireyin ve toplumun hakları ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmek, Avrupa Birliği ve diğer gelişmiş ülkeler düzeyinde tüketici hak ve sorumlulukları ile çevreyi koruma bilincine ulaşmak amacıyla TÜKÇEV’i kurduk.

Çağdaş eğitim yaklaşımları nelerdir?

Çağdaş eğitim yaklaşımında ise, öğrenci, eğitim ve öğretimin merkezindedir. Bu yaklaşımda öğrencinin bedensel, duyuşsal, bilişsel gelişim özellikleri göz önüne alınmaktadır. Öğrenci etken, öğretmen ise edilgen konumdadır.

Çağdaş eğitim bakış açısı nedir?

Çağdaş anlayışa göre; eğitimde hiç kimse feda edilemez. Bireyin ve toplumun geleceği ile, gerçekte varlık-yokluğu ile tam bir bağıntısı olan eğitim için, en büyük sorumluluk, kuşkusuz bu alanı meslek olarak seçmiş kişilere, öğretmenlere düşmektedir.

Çağdaş bir okul nasıl olmalıdır?

OKULUN BAHÇESİ, ÖĞRENCİLERİN OYUN YERİ, ARKADAŞLIK-DOSTLUK KURMA ALANI, DİNLENME, PAYLAŞMA ve VAZGEÇİLMEZ ÖZGÜRLÜK YERİDİR. Çağdaş bir okulun içerisinde laboratuvarlar, kütüphane, araştırma ve çalışma (etüd) odaları vardır. Sınıflar 16-20 kişiliktir ve her sırada iki öğrenci oturmalıdır.

You might be interested:  Hangi Bölümü Okursam Yurt Dışında Çalışabilirim?

Siraç Koleji hangi cemaate bağlı?

Sirac Koleji’ne kayıt yaptıracağımız zaman manevi eğitim veren akademik eğitime de kıymet veren bir özel okul arıyorduk. Hangi cemaatin diye araştırma yaptık. Ancak bir cemaate bağlı olmadığı ve Hayrat Vakfı’ndan manevi eğitim konusunda özel destek aldığını gördük. İşlerini gerçekten iyi yapıyorlar.

Buse Koleji kurucusu kimdir?

Buse Eğitim Kurumları kurucusu Fütuhat Yavuz hanımefendiyle tanıştık. Buse Koleji bize çok büyük destekler sundu.

Meridyen Okulları kimin?

Yeni şube hakkında Sarıyer Posta’ya konuşan Meridyen Eğitim Kurumu’nun kurucularından Abdullah Alp, “Meridyen Eğitim Kurumları, kısa bir sürede Etüt Eğitim Merkezi, Özel Eğitim Kursu, Ödev Evi, Eğitim-Aile Danışmanlığı ve Özel Ders Merkezi ile geniş bir yelpazeye ulaşmıştır.”dedi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.