Eğitim koçu, bireylerin var olan potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefler. Özel derslerde karşılaşılan potansiyelin kullanılamaması probleminin üzerine gidilerek bu durumda kişiler kendi potansiyelini geliştirirler.
Eğitim Koçu Ne Demek? Bireyin akademik yaşamda ve çalışma hayatında başarı elde etme becerilerinin artırılmasına yönelik çalışmalar yürütür. Kişinin, kendine hedef koymasını sağlamaya ve kaynaklarını daha iyi kullanabilmesine yönelik yol haritası ve eylem planı yapmasına destek sağlar.
Contents
- 1 Eğitim koçunun görevleri nelerdir?
- 2 Öğrenci koçluğu için neler yapılabilir?
- 3 Öğrenci koçluğunun amacı nedir?
- 4 Öğrenci koçu ne kadar maaş alır?
- 5 Öğrenci koçluğu hizmetinde öğrenci ile düzenli olarak ne kadar zaman aralığında görüşme yapılmalıdır ve aile ile görüşmeye gerek var mıdır?
- 6 Eğitim koçu nasıl olmalı?
- 7 Eğitim Koçu kimler olabilir?
- 8 Eğitim koçu nerede çalışır?
- 9 Eğitimde koçluk Sistemi Neler Yapılabilir?
- 10 MEB eğitim Koçluğu Kursu nedir?
- 11 Koçluk eğitimi ne kadar?
- 12 Öğrenci koçluğu nedir ne değildir?
- 13 Öğrenci koçluğu işe yarar mı?
- 14 Eğitim Koçluğu faydalı mı?
Eğitim koçunun görevleri nelerdir?
Eğitim Koçunun Görevleri
Öğrenci koçluğu için neler yapılabilir?
Öğrenci koçluğunda en önemli unsur öğrenci ve koçu arasındaki uyum ve işbirliğidir. Öğrenci koçunun genel olarak amacı öğrenciyi belirlemiş olduğu hedefleri konusunda başarıya ulaştırmak için doğru yönde yönlendirmektir. Ayrıca sıkıntı ya da stres altında olan öğrencilere gerekli motivasyonu sağlamaktadır.
Öğrenci koçluğunun amacı nedir?
Öğrenci Koçluğu; akademik yaşamda başarı becerilerini arttırma amacıyla öğrenci ile koç arasında kurulan işbirliğidir. Öğrenci Koçluğunun amacı; öğrenciyi hedefleri doğrultusunda yönlendirmek, motive etmek ve onun bu süreç içinde yaşadığı zorluklarla baş etmesini sağlamaktır.
Öğrenci koçu ne kadar maaş alır?
Günümüz rakamlarında bir eğitim ve öğrenci koçu seans için 150 ile 450 TL arasında değişen ücretler talep etmektedirler. Seanslar genel itibariyle 45 dakika ile 1 saat arasında değişen sürelerde gerçekleştirilmektedir.
Öğrenci koçluğu hizmetinde öğrenci ile düzenli olarak ne kadar zaman aralığında görüşme yapılmalıdır ve aile ile görüşmeye gerek var mıdır?
Öğrenci koçu seansları düzenli periyotlarla gerçekleştirir. Dolayısıyla ne zaman hangi kişiyle görüşme yapacağını seans sonunda zaten hem öğrenci hem de koç biliyor olurlar. Eğer olur da görüşme frekansında değişiklik gerekirse bu konuda destek alan bireyler ve koç görüşme için uygun bir zaman aralığını netleştirirler.
Eğitim koçu nasıl olmalı?
Öğrenci koçu olmak için kişinin sahip olması gereken özellikler şunlardır:
- İletişim yönü güçlü olmak.
- Sabırlı olmak.
- Doğru gözlem ve analiz yapabilmek.
- Yardımsever olmak.
- Empati kurabilmek.
- Ön yargılı olmamak.
- Çözüm odaklı düşünebilmek.
Eğitim Koçu kimler olabilir?
Eğitim koçu olabilmek için öğretmen olmak gerekmiyor. Kişi/kişiler öğretmen olmasa da; eğitim-öğretim sistemi içinde öğrencilerin sorumluluklarını, etkileşimlerini ve beklentileri biliyorlarsa eğitim koçu olabilirler.
Eğitim koçu nerede çalışır?
Devlet ve Özel okullarda,Danışmanlık merkezlerinde,Etüt merkezlerinde,Özel öğretim merkezlerinde,Koçluk merkezlerinde,Halk eğitim merkezlerinde, Koçluk eğitimi vermek isteyen kurumlarda çalışabilirler.
Eğitimde koçluk Sistemi Neler Yapılabilir?
❖ Eğitim Koçu, öğrenciye odaklanarak öğrenci ve aile ile birlikte öğrencinin başarma isteğini arttırıcı çalışmalar yapar. Çalışma programını oluşturur, çalışma ortamını düzenler, sorunlarıyla ilgilenir. Öğrencinin okulu ile iletişim halinde ders başarısını takip eder.
MEB eğitim Koçluğu Kursu nedir?
Eğitimimiz Öğrencilerin okul, aile ve özel yaşamındaki başarı yolculuğuna profesyonel olarak koçluk yapmak isteyen bireyler için düzenlenmiş bir programdır.
Koçluk eğitimi ne kadar?
ICF dünyanın en büyük profesyonel koçluk organizasyonudur. ICF Üyesi olmak için, ICF standartlarını karşılayan en az 60 saatlik bir koçluk eğitimi tamamlamanız gerekir.
Öğrenci koçluğu nedir ne değildir?
Öğrenci koçluğu, kendini tanıyan, kendine inanan ve güvenen, hedef belirleyebilen ve bu hedefler için doğru kaynakları kullanabilen, doğru iletişim kurabilen, farkındalığı yüksek öğrenciler olmayı hedefleyen bir hizmettir. Öğrenci Koçu, öğrencide gerçek bir farkındalık yaratan yol arkadaşıdır.
Öğrenci koçluğu işe yarar mı?
Zira öğrenci koçu ne işe yarar diyorsanız;
Bireyin öğrenme yöntemlerini belirlemesine yardımcı olur. Bireyin etkili, sistemli ve verimli çalışmasına yardımcı olur. Bireyin başarısını engelleyen unsurları ortadan kaldırmasına yardımcı olur. Bireyin özgüveninin artmasına yardımcı olur.
Eğitim Koçluğu faydalı mı?
Okul derslerinde ve seçme sınavlarında yüksek başarı sağlar. Ders çalışma isteğinde kalıcı ve sistemli bir değişim sağlar. Yoğun ders çalışma yükünden ve temposundan sizi kurtarır. Konsantrasyon, dikkat ve algılama da sağlıklı bir yükseliş sağlar.