Devlet yurtları tek seçenek değil. Dernek ve vakıflara ait yurtların yanı sıra özel yurtlar da var. MEB’in 2014-2015 rakamlarına göre Türkiye’de 2086 yükseköğretim yurdu bulunuyor. Yurtlarda kalmak istemeyen ya da yer bulamayan öğrencilerin diğer seçeneği de ev kiralamak.
Contents
- 1 KYK Yurdu çıkmaması için ne yapılmalı?
- 2 KYK yurt çıkana kadar nerede kalabilirim?
- 3 KYK Yurdu çıkanlar ne yapmalı?
- 4 KYK yurdunda aileye haber verilir mi?
- 5 Yurt kime çıkmaz?
- 6 KYK kime çıkar?
- 7 KYK yurtlarında misafir öğrenci kalabiliyor mu?
- 8 KYK yurt özel izin nedir?
- 9 6 tip KYK yurdu ne demek?
- 10 Yurtta tutanak tutulursa ne olur?
- 11 KYK Yurdu çıktı ama gitmedim tekrar çıkar mı?
- 12 Yurtta yedekte kalmak ne demek?
- 13 KYK evci izni nasıl alınır?
- 14 KYK evci izni kaç gün?
- 15 KYK yurt 75 gün izin biterse ne olur?
KYK Yurdu çıkmaması için ne yapılmalı?
KYK Hangi Sebeple Yurtla İlişiği Kesilir:
Yurt ücretini zamanında ödemeyenlerin, Devam etmekte oldukları öğretim kurumundan bir aydan fazla uzaklaştırma cezası almış olanların, yeniden öğrenime başladıkları tarihe kadar yurtla ilişikleri kesilir ve yurtta barınmaları için yeniden müracaat etmeleri gerekir.
KYK yurt çıkana kadar nerede kalabilirim?
3- Bu süreçte nerede kalacağım sorusunu sorabilirsiniz. Yedek sıranıza göre 2 hafta – 9 ay arası yurt çıkma olasılığı vardır. Bu süreçte eğer varsa akrabanızın veya arkadaşınızın yanında kalabilirsiniz. Maddi imkanınız yoksa da KYK misafirhanelerinde barınabilirsiniz.
KYK Yurdu çıkanlar ne yapmalı?
Öğrenciler belirtilen tarihte yurtta kalamayacak ise yurt müdürlüğü ile iletişime geçip izin almalıdır. Yedek listeden yurda yerleşen öğrenciler ise ilk kayıt ücretini yatırdıktan sonra yurtta barınmaya hemen başlamalıdır; yurtta kalamayacakların ise yurt müdürlüğünden izin almaları gerekmektedir.
KYK yurdunda aileye haber verilir mi?
KYK Yurt İzni Alınınca Aileye Haber Verilir Mi KYK yurdunda kalan öğrencilerin yurda geç kalma durumlarını veya gitmeme. Ordan bakınca kyk yada özel yurt mudurumu gorunuyorum acaba zaten bir problem olduğunda da ilk seninle muhattap oluyorlar direk aileye haber verilmiyor.
Yurt kime çıkmaz?
KYK Hangi Sebeple Yurtla İlişiği Kesilir:
Yurt ücretini zamanında ödemeyenlerin, Devam etmekte oldukları öğretim kurumundan bir aydan fazla uzaklaştırma cezası almış olanların, yeniden öğrenime başladıkları tarihe kadar yurtla ilişikleri kesilir ve yurtta barınmaları için yeniden müracaat etmeleri gerekir.
KYK kime çıkar?
Burstan yararlanacak öğrenciler,
Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
KYK yurtlarında misafir öğrenci kalabiliyor mu?
İşte, o konu hakkında bazı bilgiler. KYK yurtlarında asil olarak kalma hakkına sahip olan öğrenciler, kayıtlarını gerçekleştirmelerinin akabinde yurtlarda kalabilecek. Yedek listede kalan öğrenciler ise misafir olarak kalma imkanına sahip olabilecek.
KYK yurt özel izin nedir?
Kredi ve Yurtlar Kurumu yönetmeliğine göre yurtta kalan öğrencilere, üniversitenizin akademik takvimi gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi ve pazar) tatilleri, 1 Mayıs, 23 Nisan, 19 Mayıs gibi diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 75 gün izin verilmektedir.
6 tip KYK yurdu ne demek?
KYK 1.tip yurt Ücreti ve Depozito açısından en uygun olan yurt tipidir. KYK 6.tip yurt ise ücret ve depozito açısından diğerlerine göre daha pahalı olan yurt tipidir. Kredi ve Yurtlar Kurumunun 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı için belirlediği yurt ücretleri aşağıdaki gibidir.
Yurtta tutanak tutulursa ne olur?
Yönetmeliğe göre kuralları ihlal ettiğin an direk atılman lazım ama yurt yönetimi insiyatifliyse direk atmaz. Eğer 3 den fazla tutanak tutulursa direk atilirsin Yurtsan yurda değişmez.
KYK Yurdu çıktı ama gitmedim tekrar çıkar mı?
Evet, yeniden müracaat edebilirsiniz. İkinci lisans eğitiminizin normal süresi kadar barınma hakkınız vardır.
Yurtta yedekte kalmak ne demek?
Yurt yedek öğrenciler, kesin kayıtlarını yaptırmayanların yedekleri anlamına geliyor. Kesin kayıt döneminin sona ermesinin ardından, ‘yurt yedek’ olan öğrenciler başvuru yapabilecek.
KYK evci izni nasıl alınır?
e-Devlet’e giriş yaptıktan sonra sol üst menüde İZİN İŞLEMLERİ > İZİN TALEP ET sekmesine tıklayın. Karşınıza çıkan ekrandaki izin adresi, telefon numarası, gidiş ve dönüş tarihleri gibi bilgileri doldurduktan sonra onaya gönderebilirsiniz.
KYK evci izni kaç gün?
İzin İşlemleri:
Bakanlığımıza bağlı yurtlarda barınan öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (Cumartesi-Pazar), diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç, bir öğretim yılında toplam 75 güne kadar izin verilebilmektedir.
KYK yurt 75 gün izin biterse ne olur?
Bu hakkı geçerlerse yurttan çıkarılabilir öğrenci.