Öğrenci koçu, öğrencinin hedeflerine ulaşması için yol haritası belirler. Ve bu yolda öğrenciye rehberlik eder. Öğrenci koçunun asıl amacı öğrencinin bu süreci kontrollü bir şekilde başarı ile yürütmesini sağlamaktır.
Öğrenci Koçu, öğrenciye odaklanarak öğrenci ve aile ile birlikte öğrencinin başarma isteğini arttırıcı çalışmalar yapar. Çalışma programını oluşturur, çalışma ortamını düzenler, sorunlarıyla ilgilenir. Öğrencinin okulu ile iletişim halinde ders başarısını takip eder.
Contents
- 1 Öğrenci koçu ne kadar maaş alır?
- 2 Öğrenci koçluğunda ne yapılır?
- 3 Eğitim koçunun görevleri nelerdir?
- 4 Öğrenci koçluğu için hangi bölüm okunmalı?
- 5 Koçluk eğitimi ne kadar?
- 6 Öğrenci koçluğu eğitimi ne kadar?
- 7 Koçluk sisteminde neler yapılır?
- 8 Öğrenci koçluğu nedir ne değildir?
- 9 Öğrenci Koçluğu eğitimi sertifikası ne işe yarar?
- 10 Eğitim koçu nasıl olmalı?
- 11 Eğitim Koçu kimler olabilir?
- 12 Eğitim koçu nerede çalışır?
- 13 Lise mezunu eğitim koçu olabilir mi?
- 14 MEB eğitim koçluğu Kursu nedir?
- 15 Ilişki koçu olmak için hangi bölüm okunmalı?
Öğrenci koçu ne kadar maaş alır?
Günümüz rakamlarında bir eğitim ve öğrenci koçu seans için 150 ile 450 TL arasında değişen ücretler talep etmektedirler. Seanslar genel itibariyle 45 dakika ile 1 saat arasında değişen sürelerde gerçekleştirilmektedir.
Öğrenci koçluğunda ne yapılır?
Öğrenci koçluğunda en önemli unsur öğrenci ve koçu arasındaki uyum ve işbirliğidir. Öğrenci koçunun genel olarak amacı öğrenciyi belirlemiş olduğu hedefleri konusunda başarıya ulaştırmak için doğru yönde yönlendirmektir. Ayrıca sıkıntı ya da stres altında olan öğrencilere gerekli motivasyonu sağlamaktadır.
Eğitim koçunun görevleri nelerdir?
Eğitim Koçunun Görevleri
Öğrenci koçluğu için hangi bölüm okunmalı?
Öğrenci koçu olmak için üniversitede belli bir bölüm okumak gerekmez. Fakat Psikoloji, Sosyoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik gibi sosyal bilimler ile ilgili bir üniversite bölümü okuyan kişiler bu meslekte daha avantajlıdır. Ayrıca bu mesleği yapmak için Öğrenci Koçluğu Eğitimi alınmalıdır.
Koçluk eğitimi ne kadar?
ICF dünyanın en büyük profesyonel koçluk organizasyonudur. ICF Üyesi olmak için, ICF standartlarını karşılayan en az 60 saatlik bir koçluk eğitimi tamamlamanız gerekir.
Öğrenci koçluğu eğitimi ne kadar?
Eğitim Süresi: 2 ay. Eğitim Saati: 120 ders saatinden oluşmaktadır.
Koçluk sisteminde neler yapılır?
Eğitim Koçluk Sistemi, eğitim ortamında bir koç ve öğrenci arasında kurulan, öğrencinin gelişimini destekleme amaçlı bir güç birliğidir. Koçluk öğrencinin; kendini tanımasını, kendisinde geliştirebileceği alanlarla ilgili hedefler belirlemesini, öğrenme becerilerini kazanmasını, amaçlamaktadır.
Öğrenci koçluğu nedir ne değildir?
Öğrenci koçluğu, kendini tanıyan, kendine inanan ve güvenen, hedef belirleyebilen ve bu hedefler için doğru kaynakları kullanabilen, doğru iletişim kurabilen, farkındalığı yüksek öğrenciler olmayı hedefleyen bir hizmettir. Öğrenci Koçu, öğrencide gerçek bir farkındalık yaratan yol arkadaşıdır.
Öğrenci Koçluğu eğitimi sertifikası ne işe yarar?
Eğitim Koçluğu Sertifikası Ne İşe Yarar? Birebir eğitim danışmanlığı verebilir, bu alanda kendi iş yerinizi açabilir, okullarda proje başlatabilir, öğrenci koçu olabilir, öğrenciyi geliştirecek süreci tasarlayarak bu konuda ailelere de yardımcı olabilirsiniz.
Eğitim koçu nasıl olmalı?
Öğrenci koçu olmak için kişinin sahip olması gereken özellikler şunlardır:
- İletişim yönü güçlü olmak.
- Sabırlı olmak.
- Doğru gözlem ve analiz yapabilmek.
- Yardımsever olmak.
- Empati kurabilmek.
- Ön yargılı olmamak.
- Çözüm odaklı düşünebilmek.
Eğitim Koçu kimler olabilir?
Eğitim koçu olabilmek için öğretmen olmak gerekmiyor. Kişi/kişiler öğretmen olmasa da; eğitim-öğretim sistemi içinde öğrencilerin sorumluluklarını, etkileşimlerini ve beklentileri biliyorlarsa eğitim koçu olabilirler.
Eğitim koçu nerede çalışır?
Devlet ve Özel okullarda,Danışmanlık merkezlerinde,Etüt merkezlerinde,Özel öğretim merkezlerinde,Koçluk merkezlerinde,Halk eğitim merkezlerinde, Koçluk eğitimi vermek isteyen kurumlarda çalışabilirler.
Lise mezunu eğitim koçu olabilir mi?
Lise Mezunu Yaşam Koçu Olabilir mi? Yaşam koçu olmak için herhangi bir mezuniyet derecesi aranmaz. Bu nedenle lise mezunları gerekli eğitimleri alıp sertifikalarını elde etmeleri durumunda yaşam koçu unvanı ile çalışmaya başlayabilirler.
MEB eğitim koçluğu Kursu nedir?
Eğitimimiz Öğrencilerin okul, aile ve özel yaşamındaki başarı yolculuğuna profesyonel olarak koçluk yapmak isteyen bireyler için düzenlenmiş bir programdır.
Ilişki koçu olmak için hangi bölüm okunmalı?
Yaşam koçu olabilmek için bu alanda düzenlenen eğitim programlarına katılmak gerekir. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ya da Psikoloji bölümlerinden mezun olan kişiler de yaşam koçu olarak görev yapabilir. Ancak genellikle Yaşam Koçluğu Eğitimi Sertifika Programları’na katılarak yaşam koçu olunmaktadır.