Yurtdışından getirilen telefon kaydı için iki yöntem bulunmaktadır. Yurt dışı telefonu kaydettirme yollarından birincisi Yurtdışından telefon getiren kişinin PTT’den E-Devlet şifresi alarak bu şifreyle E-Devlet uygulaması üzerinden ya da https://www.turkiye.gov.tr/ internet sitesi üzerinden yapılabilir.
Yabancıların veya yurt dışında yaşayanların telefon kaydı YKN (Yabancı Kimlik Numarası) bulunan 18 yaş üstü bireyler PTT’den alacakları e-Devlet şifresi ile e-Devlet sistemi üzerinden (https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet) kayıt yapabiliyor.
Contents
- 1 E-devlet üzerinden yurt dışı telefon kaydı nasıl yapılır?
- 2 Kayıt dışı telefon nasıl kaydedilir?
- 3 Yurt dışından gelen telefonu nasıl kullanabilirim?
- 4 Yurt dışından gelen telefon kaç ay açık kalır?
- 5 IMEI kayıt dışı ise ne yapmalıyım?
- 6 IMEI kayıt ücreti ne kadar?
- 7 IMEI kaydı için pasaport şart mı?
- 8 Yurtdışı telefonu kayıt olmadan kullanılmaz mı?
- 9 Yurt dışından gelen telefonu başkası kullanabilir mi?
- 10 Yurtdışından gelen telefon kullanılır mı?
- 11 Yurtdışı telefon kaç sene sonra satılabilir?
- 12 IMEI kayıt hakkı kaç ay?
- 13 Pasaport kaydı yapılan telefon kapanır mı?
- 14 IMEI süresi ne zaman başlar?
E-devlet üzerinden yurt dışı telefon kaydı nasıl yapılır?
E-devlet kapısı üzerinden yapılan kayıt işleminde yurda giriş yapan belge sahibi şahsına ait bilgileri e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet adresinden cihaz kaydını yapabilmektedir.
Kayıt dışı telefon nasıl kaydedilir?
kimlik numarası ya da yabancı kimlik numarasına sahip olan kişiler, e-devlet kapısı üzerinden sisteme giriş yaparak, e-işlemler kısmından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başlığı altında yer alan hizmetler bölümünden öncelikle cihazın kayıt hakkını sorgulaması, cihaz kayıt hakkı mevcutsa da IMEI kaydet alanındaki
Yurt dışından gelen telefonu nasıl kullanabilirim?
Yolcu beraberinde getirilen cihazın sahibi cihazının kayıt altına alınması için gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapar. e-devlet sisteminden kayıt hakkını sorgulaması; harç ücretini yatırması (138.50 TL) ve kayıt işlemlerini tamamlaması gerekiyor.
Yurt dışından gelen telefon kaç ay açık kalır?
Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.
IMEI kayıt dışı ise ne yapmalıyım?
Yani telefona ‘imei nolu cihaz kayıt dışıdır’ diye mesaj gelmese bile kaydını mutlaka yapmanız gerekir aksi halde 120 günün sonunda telefon görüşmelere kalıcı olarak kapatılır. IMEI kayıt işlemini yine BTK’nın e-Devlet’te sunduğu IMEI kaydetme hizmetini kullanarak yapacaksınız.
IMEI kayıt ücreti ne kadar?
2021’den 2022’ye IMEI kayıt ücretindeki değişim
Geçtiğimiz yıla ise nispeten az zamlanarak başlayan IMEI kayıt ücreti, 2021 yılında 2 bin 6 TL oldu. 2021 yılında 2022 yılına geçtiğimiz bugünlerde ise IMEI kayıt ücretinin 726 TL zamlandığı duyuruldu. 2022 yılı için IMEI kayıt ücreti 2 bin 732 TL oldu.
IMEI kaydı için pasaport şart mı?
Pasaport olmadan sadece kimlik belgesiyle gidilebilen bu ülkelerden alacağınız telefonların kayıt işlemlerini, pasaporta gerek olmadan T.C kimlik numarası ile yapabilirsiniz. Eğer kaydı e-Devlet’ten gerçekleştirecekseniz pasaport yerine, nüfus cüzdanı seçeneğini işaretlemelisiniz.
Yurtdışı telefonu kayıt olmadan kullanılmaz mı?
yurtdışından alınmış mobil cihazların türkiye’de kullanılabilmesi için imei numaralarının telekomünikasyon kurumu tarafından kayıt altına alınması işlemi. eğer ki yurtdışında getirilen bir mobil cihazın imei kaydı yaptırılmazsa en fazla 3 haftaya kadar kullanılabilir.
Yurt dışından gelen telefonu başkası kullanabilir mi?
Alınan yeni karara göre yurt dışından getirilen akıllı telefon sadece telefonu kullanacak olan kişinin kimlik numarasına kayıtlı hatlar ile kullanılabilecek.
Yurtdışından gelen telefon kullanılır mı?
Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye’de kullanabilir miyim? Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.
Yurtdışı telefon kaç sene sonra satılabilir?
Artık Türkiye’ye getirilen telefonların kayıt süresi 1 yıl olacak. Yani telefona ilk sim kartın takılma tarihi itibariyle 1 yıl boyunca kayıtsız bir şekilde kullanılabilecek. Sonrasında ise telefonu bir şekilde kayıt ettirmeniz gerekecek. Yoksa cihazınız hiç bir mobil veri hizmetinden yararlanamayacak.
IMEI kayıt hakkı kaç ay?
Söz konusu süre daha önce 120 gün olarak uygulanıyordu. Belirtilen 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan cihazlar açısından, salgın da dikkate alınarak yurda giriş tarihinden geçerli olmak üzere 365 gün içinde kayıt yaptırma ve yeniden kullanıma açtırma olanağı sağlanmış oldu.
Pasaport kaydı yapılan telefon kapanır mı?
Telefon harcı yatırırken, cep telefonunun 15 rakamlı IMEI numarası, kayıt yapacağınız pasaport sahibinin ad ve soyadı, TC Kimlik numarası lazım. Kayıt edilmeyen telefon 120 günde kullanıma kapatılıyor. Kapatılan telefon vergisi ödenince yeniden açılıyor.
IMEI süresi ne zaman başlar?
IMEI İşlemleri
Cihaz yurt dışından Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra, en geç 120 gün içerisinde kayıt işlemini yaptırmanız gerekir. 120 gün geçtikten sonra yapacağınız başvurular kabul edilmemektedir.