Yurtdışından getirilen telefon kaydı için iki yöntem bulunmaktadır. Yurt dışı telefonu kaydettirme yollarından birincisi Yurtdışından telefon getiren kişinin PTT’den E-Devlet şifresi alarak bu şifreyle E-Devlet uygulaması üzerinden ya da https://www.turkiye.gov.tr/ internet sitesi üzerinden yapılabilir.
Yabancıların veya yurt dışında yaşayanların telefon kaydı YKN (Yabancı Kimlik Numarası) bulunan 18 yaş üstü bireyler PTT’den alacakları e-Devlet şifresi ile e-Devlet sistemi üzerinden (https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet) kayıt yapabiliyor.
Contents
- 1 E-devlet üzerinden yurt dışı telefon kaydı nasıl yapılır?
- 2 IMEI kayıt dışı ise ne yapmalıyım?
- 3 Yurt dışından gelen telefonu nasıl kullanabilirim?
- 4 Telefon pasaport kaydı nerede yapılır?
- 5 IMEI kayıt ücreti ne kadar?
- 6 Cep telefonu geçici kayıt nasıl yapılır?
- 7 IMEI kaydı 120 günü geçerse ne olur?
- 8 Kaçak IMEI kaydı nasıl yapılır?
- 9 IMEI olmadan telefon çalışır mı?
- 10 Yurtdışından gelen telefonu açtırmak için ne gerekli?
- 11 Yurt dışından gelen telefonu başkası kullanabilir mi?
- 12 Yurtdışından gelen telefon kullanılır mı?
- 13 Pasaporta telefon işletme kaç TL?
- 14 Pasaport kaydı yapılan telefon ne zaman açılır?
E-devlet üzerinden yurt dışı telefon kaydı nasıl yapılır?
E-devlet kapısı üzerinden yapılan kayıt işleminde yurda giriş yapan belge sahibi şahsına ait bilgileri e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet adresinden cihaz kaydını yapabilmektedir.
IMEI kayıt dışı ise ne yapmalıyım?
Yani telefona ‘imei nolu cihaz kayıt dışıdır’ diye mesaj gelmese bile kaydını mutlaka yapmanız gerekir aksi halde 120 günün sonunda telefon görüşmelere kalıcı olarak kapatılır. IMEI kayıt işlemini yine BTK’nın e-Devlet’te sunduğu IMEI kaydetme hizmetini kullanarak yapacaksınız.
Yurt dışından gelen telefonu nasıl kullanabilirim?
Yolcu beraberinde getirilen cihazın sahibi cihazının kayıt altına alınması için gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapar. e-devlet sisteminden kayıt hakkını sorgulaması; harç ücretini yatırması (138.50 TL) ve kayıt işlemlerini tamamlaması gerekiyor.
Telefon pasaport kaydı nerede yapılır?
Bunun için ilk olarak şu anda 2 bin 772 TL olan telefonun pasaport kaydı harç bedelinin; internet vergi dairesine, bulunduğunuz yerdeki vergi dairelerine ya da TC Ziraat Bankası, Vakıf Bank, İş Bankası Halk Bankası, Garanti Bankası, Denizbank, ING Bank, HSBC Bank ve Şekerbank gibi bankalara yatırılması gerekiyor.
IMEI kayıt ücreti ne kadar?
2021’den 2022’ye IMEI kayıt ücretindeki değişim
Geçtiğimiz yıla ise nispeten az zamlanarak başlayan IMEI kayıt ücreti, 2021 yılında 2 bin 6 TL oldu. 2021 yılında 2022 yılına geçtiğimiz bugünlerde ise IMEI kayıt ücretinin 726 TL zamlandığı duyuruldu. 2022 yılı için IMEI kayıt ücreti 2 bin 732 TL oldu.
Cep telefonu geçici kayıt nasıl yapılır?
IMEI kayıt ücreti 2022 yılı için 2732 TL olarak belirlenmiştir. Ödeme kredi kartı ile yapılabilir. Fiş üzerinde ise kayıt yaptırılması gereken cihaza ait 15 haneli imei numarası, belge sahibine ait kişisel bilgiler ve TC kimlik numarası bulunmalıdır. Fişte IMEI numarasının hatasız yazıldığından emin olunmalıdır.
IMEI kaydı 120 günü geçerse ne olur?
Kurum kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu tespit edilen ve siyah listeye eklendiği tarihten itibaren 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan elektronik cihazlar, ‘kaçak cihaz’ olarak görülmeye devam edilecek ve kullanıma kapatılacak.
Kaçak IMEI kaydı nasıl yapılır?
Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu kişilerin vergi dairesi ya da ilgili bankaya yatırdıkları harç bedelinin ödendiğini gösteren makbuzun aslı ve pasaportun aslını ibraz etmeleri gerekir. Aynı zamanda GSM işletmecisine ait olan abone kayıt merkezine müracaat ederek kayıt işlemini yaptırabilirler.
IMEI olmadan telefon çalışır mı?
Telefonunuz iletişime kapanıyor SIM değil yani 120 gün içerisinde IMEI kaydı yaptırmazsanız o cihazı Türkiye’de kullanamazsınız.
Yurtdışından gelen telefonu açtırmak için ne gerekli?
IMEI Kayıt hizmeti için gerekli olan harç ödemesini iki farklı yöntem ile yapabilirsiniz. e-Devlet Kapısı sistemine entegre bankalardan herhangi birine İnternet Şubesi’ni kullanarak, anında sistem üzerinde ödeme yapabilir, veya vergi dairelerine veya banka şubelerine giderek, T.C.
Yurt dışından gelen telefonu başkası kullanabilir mi?
Alınan yeni karara göre yurt dışından getirilen akıllı telefon sadece telefonu kullanacak olan kişinin kimlik numarasına kayıtlı hatlar ile kullanılabilecek.
Yurtdışından gelen telefon kullanılır mı?
Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye’de kullanabilir miyim? Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.
Pasaporta telefon işletme kaç TL?
Buna göre 2022 yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye’de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. 2022 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 86 TL yerine 117 TL maktu ÖİV alınacak. IMEI kayıt harcı ise 2006 TL’den 2732 TL’ye çıkarılacak.
Pasaport kaydı yapılan telefon ne zaman açılır?
Pasaporta telefon işletme süresi, yurt dışından Türkiye’ye giriş yapılan tarihten itibaren 120 günü kapsıyor. Ülkeye adım attığınız ve pasaportunuza giriş damgası basıldığı tarihten ileriye doğru 120 gün içerisinde telefon kaydınızı yapmanız gerekiyor.