Yurt dışından getirilen cihazlar, yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Belirtilen süre içerisinde kayıt işlemi gerçekleştirilmeyen cihazlar kayıt dışı olmaları sebebiyle iletişime kapatılmaktadır.
Contents
- 1 Yurtdışı telefon kaç ay kullanılır 2022?
- 2 IMEI kaydı kaç yıl geçerli?
- 3 Almanya’dan gelen telefon kaç günde kapanır?
- 4 Yurtdışı telefon kaç sene sonra satılabilir?
- 5 IMEI kaç TL 2022?
- 6 IMEI kayıt süresi uzatma nasıl yapılır?
- 7 IMEI kayıt süresi dolunca ne olur?
- 8 IMEI sorgulama ne zaman kapanacak?
- 9 Türkiyede kapanan telefon yurtdışında çalışır mi?
- 10 IMEI kaydı kaç TL?
- 11 Yurtdışı telefon kaydı yapıldıktan sonra ne zaman açılır?
- 12 Yurtdışından getirilen telefon satılabilir mı?
- 13 Yurtdışından getirilen telefon başkasına satılabilir mi?
- 14 Yurtdışı telefon alırsak ne olur?
Yurtdışı telefon kaç ay kullanılır 2022?
2022 Yurt Dışı Telefon Kayıt Süresi Ne Kadar? (Kayıt Hakkı Süresi) Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.
IMEI kaydı kaç yıl geçerli?
burada güzel olan şey şu, 3 takvim yılının geçerli olması. yani sim kart aktivasyonundan itibaren 36 ay sonrası değil, aynı yılı da dahil ederek +2 yıl ekleyip takip eden yılın 1 ocağından itibaren bu kısıtlama kalkıyor.
Almanya’dan gelen telefon kaç günde kapanır?
Söz konusu süre daha önce 120 gün olarak uygulanıyordu. Belirtilen 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan cihazlar açısından, salgın da dikkate alınarak yurda giriş tarihinden geçerli olmak üzere 365 gün içinde kayıt yaptırma ve yeniden kullanıma açtırma olanağı sağlanmış oldu.
Yurtdışı telefon kaç sene sonra satılabilir?
Daha önce yurt dışı telefon kaydı yaptırdıysanız, son kayıt yaptırdığınız yurda giriş tarihinin üzerinden en az 3 yılın geçmesi gerekiyor. Kaydı gerçekleştirilen cihazlar 3 yılı boyunca sadece kaydı gerçekleştiren yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlar ile çalışıyor. 3 yıl sonra her hatla kullanılabiliyor.
IMEI kaç TL 2022?
Buna göre 2022 yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye’de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. 2022 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 86 TL yerine 117 TL maktu ÖİV alınacak. IMEI kayıt harcı ise 2006 TL’den 2732 TL’ye çıkarılacak.
IMEI kayıt süresi uzatma nasıl yapılır?
Belli bir süre yurt dışında kalan vatandaşlar Türkiye’ye geldiğinde ücretsiz bir şekilde İmei süre uzatma işlemi yapabilir. Bunun için e – devlet uygulamasına başvuru yapılması yeterlidir.
IMEI kayıt süresi dolunca ne olur?
Telefonunuz iletişime kapanıyor SIM değil yani 120 gün içerisinde IMEI kaydı yaptırmazsanız o cihazı Türkiye’de kullanamazsınız. Wi-Fi bağlanarak istediğinizi yapabilirsiniz onda bir kısıtlama yok. Evet, 1 sene sonra gidip kayıt yaptırabilirsiniz, kayıt hakkınız her zaman geçerli.
IMEI sorgulama ne zaman kapanacak?
Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz. Lütfen 15 haneli IMEI Numarasını giriniz!
Türkiyede kapanan telefon yurtdışında çalışır mi?
Türk sim kartını bir kez bile takarsanız kayıtsız telefon kapatma süresini başlatmış olursunuz. Yabancı ülkede roaming yaparken telefonunuz Türk sim kartına kapanabilir ama yabancı sim takarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Kayıt işlemi sadece Türkiye ve belki bir iki geri kalmış ülkeye özgü utanılacak bir durumdur.
IMEI kaydı kaç TL?
2021’den 2022’ye IMEI kayıt ücretindeki değişim
Geçtiğimiz yıla ise nispeten az zamlanarak başlayan IMEI kayıt ücreti, 2021 yılında 2 bin 6 TL oldu. 2021 yılında 2022 yılına geçtiğimiz bugünlerde ise IMEI kayıt ücretinin 726 TL zamlandığı duyuruldu. 2022 yılı için IMEI kayıt ücreti 2 bin 732 TL oldu.
Yurtdışı telefon kaydı yapıldıktan sonra ne zaman açılır?
Söz konusu süre daha önce 120 gün olarak uygulanıyordu. Belirtilen 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan cihazlar açısından, salgın da dikkate alınarak yurda giriş tarihinden geçerli olmak üzere 365 gün içinde kayıt yaptırma ve yeniden kullanıma açtırma olanağı sağlanmış oldu.
Yurtdışından getirilen telefon satılabilir mı?
Alınan bu karar ile birlikte yurt dışından akıllı telefon getirmek daha zor bir hale geldi. Söz konusu telefonun sonradan satılması gerekiyorsa ise satın alan kişinin tekrar kendi pasaportuna kayıt ettirmesi gerekiyor.
Yurtdışından getirilen telefon başkasına satılabilir mi?
Arkadaşlar biliyorsunuz geçen sene yapılan düzenleme ile artık yurt dışından alınan telefonlar sadece cihazı kayıt ettirdiğiniz pasaportun sahibine ait hat ile kullanılabiliyor.
Yurtdışı telefon alırsak ne olur?
Buna göre IMEI kayıt harcı tutarı 726.2 TL’ye karşılık gelen yüzde 36.2 oranında artırılarak 2732 TL’ye çıkacak. Yurtdışından yolcu beraberinde getirilen telefonlardan alınan IMEI kayıt harcı tutarı 2021 yılında 2006 TL iken, 2020’de 1838 TL, 2019’da 1500 TL, 2018’de 500 TL ve 2017’de ise 149 TL seviyesindeydi.