Yurt Dışına Yatay Geçiş Nasıl Yapılır?

Evet, yurtdışına yatay geçişi sınavsız olarak yapabilirsiniz. Bazı üniversiteler sınav yaparak öğrenci alsa da, bu üniversitenin özel durumu olarak kabul edilir. Siz eğer üniversitenin istediği şartları yerine getiriyor iseniz, sınavsız bir şekilde yurt dışına yatay geçiş yapmanız mümkün olacaktır.

Yurt dışı yatay geçiş nedir?

– Ortaöğretiminin en az son iki yılını yurt dışında tamamlayan öğrenciler ise kayıt oldukları diploma programının, hazırlık sınıfı hariç en az dört yarıyılını başarıyla geçmiş olmaları kaydıyla ülkemizdeki bir yükseköğretim kurumunun ilgili programına yatay geçiş yapabilecektir.

Üniversite için yurtdışına nasıl gidilir?

Yurt dışında üniversiteye kayıt için istenilen genel evraklar:

  1. Lise ya da üniversite diploması (Yüksek lisans için üniversite diploması şart)
  2. İngilizce transkript.
  3. İlgili üniversitenin Online başvuru formu.
  4. Motivasyon mektubu.
  5. Referans mektupları (3 adet yeterli)
  6. Finansal dökümler.
  7. TOEFL ve ILETS sınav skorları

Yatay geçiş işlemleri nasıl yapılır?

Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir.

You might be interested:  Eğitim Ödeneği Ne Zaman Yatar 2016?

Yatay geçiş ne zaman yapılır?

Yatay Geçiş birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir. Fakat bazı üniversiteler geçiş için dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin veriyorlar. Birinci yıldan son yıla kadar geçiş yapabilirsiniz fakat son yıl geçiş yapamazsınız.

Üniversite dışı yatay geçiş ne demek?

Yatay geçiş; bir öğrencinin kayıtlı olduğu üniversite programından başka bir üniversitenin benzer bir programına geçme işlemidir. Üniversiteyi kazanan ve belli nedenlerden ötürü okuduğu bölümü ya da üniversiteyi değiştirmek isteyen öğrencilere kolaylık sağlayan bir uygulama.

Yurtdışında okumak için YKS şart mı?

Yurt dışında üniversite okumak için YKS zorunluluğu bulunmamaktadır. Lise diploması, not ortalaması ve iyi yazılmış niyet mektubu ile pek çok köklü üniversiteye başvurmak mümkündür.

Hangi ülkede üniversite ücretsiz?

1- FİNLANDİYA

Finlandiya’da üniversiteler tamamen ücretsiz ve ülkede öğrenim gören Türk öğrenci sayısı çok az. Ayrıca Finlandiya, Avrupa ülkeleri arasında en kaliteli eğitim sistemine sahip olan ülkelerin başında geliyor. Yaptığı bir çok eğitim reformuyla dünyanın geri kalanı için tam bir örnek ülke.

Üniversiteyi yurt dışında nasıl okurum burslu?

Gelin, yurtdışında burslu üniversite okumak için sizi doğru yönlendirecek ve adım adım izlemeniz gereken ipuçlarına birlikte göz atalım!

  1. Burs Aramaya Başlayın.
  2. Başvurular Hakkında Bilginiz Olsun.
  3. 3. Erken Başvuru Yapın.
  4. Yurtdışı Eğitim Alma Fikri Sizi Korkutmasın.
  5. Başvuru Kriterleri.
  6. 6. Üniversitelerle İletişime Geçin.

Üniversite değiştirmek için ne yapılmalı?

Yatay Geçiş Şartları

  • Okuduğunuz üniversitede alttan kalan dersinizin olmaması gerekir.
  • Okuduğunuz bölümde not ortalamanız 4.00 üzerinden en az 2.00 olmalı
  • Üniversiteye yerleştiğiniz yıl geçmek istediğiniz üniversite ile almış olduğunuz puan arasında maksimum -+15 puan olmalıdır.
  • Yatay geçişte YKS puan önemli mi?

    Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapmak isteyen öğrencinin, üniversiteye kayıt olduğu yılki ÖSYS puanının, geçmek istediği programın sınava girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekecek. Başvurularda bunun dışında başka şart aranmayacak.

    You might be interested:  Işkur Milli Eğitim Başvuruları Nasıl Yapılır?

    Yatay geçiş yapanlar kaçıncı sınıftan başlar?

    – Ortalama ile Yatay Geçiş (GNO): Ortalama ile birinci sınıfın ikinci yarıyılına başlarken ve ikinci sınıfın ilk yarıyılına (üçüncü yarıyıla) başlarken yatay geçiş yapabilirsin. Hazırlık sınıfında ortalama ile yatay geçiş yapılamamaktadır.

    Yatay geçişler ne zaman 2022?

    2021-2022 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı için yatay geçiş başvuruları 27 Aralık 2021 – 28 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Adayların, Başvuru Formunu doldurup ıslak imzalı olarak ve formda belirtilen evraklarla birlikte şahsen veya posta ile Enstitü Sekreterliğine teslim etmesi gerekmektedir.

    Yatay geçiş başvuruları ne zaman 2022 güz?

    Not: Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş başvuruları da yukarıda belirtilen tarihler arasında alınacaktır. Ancak, çeşitli sebeplerle yukarıda belirtilen tarihler arasında merkezi puan ile (YKS puanı ile) yatay geçiş başvurunda bulunamayan adaylar, 15.08.2022 tarihine kadar başvuruda bulunabilirler.

    Kurumlar arası yatay geçiş ne zaman?

    2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurumlar Arası Yatay geçiş başvuruları 23 – 27 Ağustos 2021 tarihleri arasında https://sis.sdu.edu.tr/oibs/hoa_app adresinden online olarak yapılacaktır.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.